Tumult i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil körde på eftermiddagen in i en folkmassa på Drottninggatan i centrala Stockholm. Bilder tagna av vittnen visar tumult runt platsen.

På de här bilderna kan du se hur lastbilen kört rakt in i Åhléns city:

Om du är i City

Polisen uppmanar människor att undvika city-kärnan runt Sergels torg och de centrala delarna av staden. Ett vittne säger att polisen uppmanat människor att inte röra sig mot Gamla Stan och att människor på Södermalm ska hålla sig inomhus.

Stockholms kommun uppmanar på sin hemsida människor som vistas i centrala Stockholm att höra av sig till sina anhöriga för att berätta att man inte är drabbad.

Man kan även anmäla sig som ”i säkerhet” på Facebook.

Tågen

Stopp i tågtrafiken till/från Stockholm på polisens begäran. Ingen prognos finns för när stationen åter kommer att trafikeras. Polisen uppmanar medborgare att undvika Stockholm city och stanna inomhus där du är.

Kollektivtrafiken

MTR har ställt in all pendeltågstrafik.

Tunnelbanan är inställd, det gäller alla linjer. All busstrafik i innerstan är i nuläget inställd däremot går färjorna som SL styr över.

Alla linjer som går sydväst mot Stockholm går i begränsad omfattning, men det är klart att det kommer bli följdeffekter av det här.

sl.se uppdateras informationen om kollektivtrafiken regelbundet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dåd i centrala Stockholm - teckenspråk

Mer i ämnet