Jill Johnson. Foto: TT

Skulle medverka i TV4-programmet: Det är en stor chock

Uppdaterad
Publicerad

Freddie Wadling skulle ha varit en av stjärnorna i årets upplaga av Så mycket bättre, hur det blir med inspelningen efter dödsbudet är inte TV4 redo att säga än.

”Det är en stor chock för alla”, säger Jill Johnson, som ska medverka i programmet.

Inspelningarna av Så mycket bättre spelas i sedvanlig ordning in på Gotland under sommaren för att sedan sändas på hösten.

Jill Johnson skulle medverka i programmet tillsammans med Freddie Wadling.

Freddie Wadling 1951-2016

Teamet skulle åka till Gotland för att starta inspelningarna nästa vecka.

– Jag och Freddie hade inte kontakt innan. Det är önskvärt för produktionen att man inte riktigt har det innan programmet, säger hon.

– Men han var en jag verkligen såg fram emot att träffa. Han är en ikon och hans liv verkar ha varit väldigt händelserikt. Jag såg fram emot att lära känna honom. Men allt det känns förstås oviktigt i sammanhanget. Nu tänker jag mest på dem som stod honom närmast.

”Stor chock för alla”

Under dagen har Jill Johnson varit i kontakt med TV4, som ännu inte har lämnat något bud till artisterna om hur inspelningen ska anpassas efter dödsbudet.

– Det är en stor chock för alla liksom. Men jag har verkligen inte känt av ”kalla tv-världen”. Det har varit mycket omtanke, men det är för tidigt att säga någonting, även för dem till oss. Det pågår säkert samtal med hans nära och kära.

”Otroligt sorgligt”

Inför programmet har Hill Johnson gått igenom Freddie Wadlings musikkatalog.

– Jag älskar hans texter. Det är poetiskt, man vet inte riktigt vad det är han menar och det tycker jag är intressant. Jag älskar texter som berör och samtidigt berättar. Han var verkligen en ikon. Många artister är speciella men han var en konstnär, säger hon.

– Just nu tänker vi inte så mycket på det praktiska detaljerna kring produktionen, säger Martin Nygren, exekutiv producent för ”Så mycket bättre” till SVT Nyheter.

Freddie Wadling gick bort igår, och TV4 har inte hunnit fatta beslut om programmet.

– Det är ett otroligt sorgligt besked som måste få sjunka in och verka. 

– Det är inte heller en fråga som vi ensamma kan fatta beslut om. Det är också fler människor som mäste få säga sitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Freddie Wadling 1951-2016

Mer i ämnet