Vilken fråga är viktigast för dig i skolan? Hjälp oss i vår granskning inför valet 2018! Foto: SVT

Tycker du att skolan är lika för alla?

Uppdaterad
Publicerad

Har vi en skola att vara stolta över? Är den lika för alla eller får barn och unga olika förutsättningar beroende på var de bor och kommer ifrån? Finns det något du vill ändra på? Spela in en film med dina tankar eller skriv till oss – vi vill dela dina synpunkter och föra dem vidare till politikerna i vår valbevakning.

Efter att ha fokuserat på den svenska vården och människors uppfattning och erfarenheter av den fortsätter SVT:s valbevakning. Vårt andra ämne är skolan – och vi vill veta vad du tycker.

Så dela gärna dina tankar och åsikter med oss! Helst genom att mejla, både videoklipp och text, till dinrost@svt.se. Du kan också använda hashtaggen #dinröst i sociala medier.

Vi kommer att publicera ett urval av våra användares berättelser på SVT Nyheters webb och i tv.

Saker att tänka på när du skickar din berättelse till oss:

  • Bifoga dina kontaktuppgifter samt ange ålder och bostadsort.
  • Om du är engagerad fackligt, i ett politiskt parti eller på annat sätt är drivande inom skolfrågor ska detta framgå i ditt mejl.
  • Vid publicering kommer ditt förnamn, ålder och bostadsort framgå – om inget annat önskas.

Video:

  • Filma gärna med mobiltelefon. Tänk då på att vända mobilen så filmen blir i liggande format.
  • Försök helst hålla dig under två minuter.

Skriftligt:

  • Håll din text så kort och koncist som möjligt, helst under 2 000 tecken. Om vi på SVT vill veta mer om ditt ärende kontaktar vi dig och ber dig utveckla.
  • Vi ser gärna att du bifogar en bild på dig själv, helst i liggande format.

Om vi vill publicera din berättelse så kontaktar vi dig. Samtliga filmer vi publicerar kan komma att visas i tv i samband med exempelvis nyhetsinslag eller debatter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – Skola

Mer i ämnet