Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi ska fortsätta protestera tills de har bett om ursäkt”, sa protestarrangören Burhan Sayligan efter en manifestation i turkiska Bursa i veckan.

UD uppmanar svenskar: Undvik folksamlingar i Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

Utrikesdepartementet uppmanar svenskar att undvika folksamlingar och manifestationer i Turkiet. Det enligt ett meddelande på sin hemsida.

Uppmaningen kommer efter den senaste tidens spända politiska läge med Turkiet och efter att demonstrationer anordnats utanför svenska generalkonsulatet i Istanbul och ambassaden i Ankara.

– Vi ska fortsätta protestera tills de har bett om ursäkt, sa protestarrangören Burhan Sayligan efter en manifestation i turkiska Bursa i veckan.

Ambassaden håller stängt

”Vi vill göra svenskar i Turkiet uppmärksamma att ytterligare manifestationer kan förekomma”, skriver UD som uppmanar alla svenskar att hålla sig uppdaterade, att skriva upp sig på svensklistan och att ladda ned appen UD Resklar.

Ambassaden i Ankara är stängd för allmänheten och besökare till generalkonsulatet i Istanbul ”uppmanas till vaksamhet”.

Även danska och norska UD uppmanar sina medborgare i Turkiet att undvika större folksamlingar och vidta försiktighet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lista: Tre händelser som har väckt ilska i Turkiet. Foto: SVT/Rojavakommittérna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.