Moderaternas Ulf Kristersson är mycket kritisk mot att riksdagen släppte fram Stefan Löfven till regeringsmakten. Foto: Jessica Gow, TT

Ulf Kristersson: ”Ett stort misstag”

Uppdaterad
Publicerad

Det var bittra tongångar från flera håll efter att riksdagen utsett Stefan Löfven till statsminister.

– Det här är ett väldigt skakigt regeringsbygge, säger moderatledaren Ulf Kristersson

Kristersson ger samtidigt en rejäl känga till C och L som han menar inte vågar tro på sin egen politik i rädsla för att SD ska rösta på den.

– Det här är en regering som saknar politisk kompass och som inte har någon färdriktning, säger Moderatledaren Ulf Kristersson efter voteringen.

Busch Thor: ”Någon är lurad”

Även Kristdemokraternas Ebba Busch Thor är mycket kritisk mot en regering som hon anser bygger på oförenliga löften till både höger och vänster.

– Vad är sant? Det går inte att leda en regering på lögn, säger Busch Thor.

Åkesson: ”Bisarr process”

En som verkligen rasar mot riksdagens beslut är Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Han beskriver de fyra månaderna av regeringsbildning som ”märklig, absurd och bisarr”:

– Hela syftet verkar ha varit att förvirra så mycket som möjligt, och nu sitter vi där med Stefan Löfven och Gustav Fridolin i fyra år till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.