Kajsa Smith och Magdalena Olausson är båda sjuksköterskor på Hallands sjukhus i Halmstad. I klippet ovan berättar de om hur den låga bemanningen påverkar dem i jobbet. Foto: SVT

Underbemanning sliter på Region Hallands sjuksköterskor

Uppdaterad
Publicerad

Nästan hundra sjuksköterskor har slutat inom Region Halland hittills i år och just nu finns det 41 lediga tjänster för sjuksköterskor. Bristen på bemanning inom sjukvården innebär en stor stress för personalen som ibland inte hinner med sitt arbete och måste jobba över.

Sjuksköterskorna Magdalena och Kajsa jobbar båda på Hematologimottagningen på Hallands sjukhus. De menar att de är för få sjuksköterskor och att många helt enkelt väljer att sluta.

Bristen på sjuksköterskor som vill arbeta inom vården innebär också att undersköterskorna får ta över allt fler av sjuksköterskornas uppgifter, vilket i sin tur innebär en ökad stress även för undersköterskorna.

I klippet ovan berättar sjuksköter och undersköterskor inom Region Halland om den ökande stressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet