Erik Ullenhag (L). Foto: TT

Uppgifter: Erik Ullenhag kandiderar till partiledarposten för Liberalerna

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare integrationsministern Erik Ullenhag kommer att kandidera till posten som partiledare för Liberalerna, enligt uppgifter till Sveriges Radio. Uppgifterna bekräftas även av källor till SVT Nyheter.

Enligt SR har flera källor med god insyn i partiet meddelat att Erik Ullenhag bestämt sig för att ställa upp som kandidat efter en längre betänketid.

Även SVT:s källor uppger att Erik Ullenhag vill kandidera till partiledare. Han vill vänta med att offentliggöra sin kandidatur till dess att EU-valet är över. 

I kväll har valberedningen ytterligare ett möte och tanken är att valberedningen den 28 maj ska presentera de tre till fyra personer som kandiderar till partiledare.

Ambassadör i Jordanien

Erik Ullenhag arbetar i dag som ambassadör i Jordanien. Han har tidigare varit Sveriges integrationsminister mellan åren 2010 och 2014.

Hittills har bara en annan kandidat ställt upp till posten offentligt, den tidigare jämställdhets- och integrationsministern Nyamko Sabuni.

Valberedningens ordförande Olle Schmidt vill varken bekräfta eller dementera huruvida Ullenhag meddelat sin kandidatur. Han betonar också att det är Valberedningen som avgör vilka de väljer att ställa frågan till om de vill vara med under utfrågningarna.

– Sen har vi absolut ingenting emot att man som kandidat går ut och själv talar om att man ställer sig till förfogande.

SVT Nyheter söker Liberalerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.