• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. Läs mer

L:s gruppledare Christer Nylander och riksdagsledamoten Johan Pehrson vill kandidera till posten som partiledare. Foto: TT

Uppgifter: Johan Pehrson och Christer Nylander kandiderar till partiledare för L

Publicerad

Sedan tidigare kandiderar Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni till partiledarposten i Liberalerna. Nu ansluter riksdagsledamöterna Johan Pehrson och Christer Nylander, enligt uppgifter till Expressen.

Informationen ska än så länga bara ha nått en snäv krets i partiet, skriver Expressen.

Christer Nylander är i dag riksdagsledamot och gruppledare i Liberalernas riksdagsgrupp, samt ordförande i kulturutskottet.

Johan Pehrson är riksdagsledamot och ledamot i Justitieutskottet.

– Vi kommenterar inga sådana uppgifter. Vi kommer att börja med partiledarvalet efter EU-valet, säger Eric Aronson på Liberalernas presstjänst.

Flera kandidater

I april meddelade Nyamko Sabuni att hon vill ta över som partiledare efter Jan Björklund. Hon var då först med att meddela valberedningen om sitt beslut.

Tidigare i veckan avslöjade Sveriges Radio att även Erik Ullenhag ställer upp, något som även bekräftades av källor till SVT Nyheter.

Lyftes fram tidigt

Sabuni, Ullenhag, Pehrson och Nylander lyftes alla fram som möjliga kandidater redan i mars.

SVT söker Johan Pehrson och Christer Nylander

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer