Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt Mats Knutsons källor vill Märta Stenevi se en annan person som språkrör. Foto: SVT

Stenevi avvisar uppgifter om nobbad pressträff: ”Dumheter”

Uppdaterad
Publicerad

Det fortsätter att storma kring Miljöpartiet inför valet av nytt språkrör i november. Enligt uppgifter till flera medier ska en konflikt ha uppstått bland partiets toppnamn.

Språkröret Märta Stenevi avvisar dock uppgifterna helt, och kallar dem för ”dumheter”.

Miljöpartiets valberedning tycks nu vara klara med sitt förslag till nytt språkrör. Enligt uppgifter SVT planerar valberedningen att föreslå riksdagsledamoten Daniel Helldén som Per Bolunds efterträdare.

Nyheten var tänkt att presenteras på en pressträff på torsdagen, men någon pressträff blev aldrig av.

Orsaken ska enligt källor till Ekot och SvD vara att det nuvarande språkröret Märta Stenevi inte ville medverka tillsammans med Helldén.

Stenevi: ”Dumheter”

Märta Stenevi dementerar dock uppgiftslämnarnas version av det inträffade. ”Nu får det räcka med dumheter”, skriver hon på Facebook och uppger att hon reste till Malmö på onsdagskvällen av familjeskäl.

”Tycker någon i partiet att det är orimligt så föreslår jag att det lyfts med mig nästa gång, inte med media”, fortsätter hon.

Tar fokus från nystarten

En ny presskonferens där valberedningens kandidat ska presenteras är inplanerad på fredagsmorgonen, men även om Helldén då presenteras som planerat får uppgifter av det här slaget stora konsekvenser, menar SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson.

– Oavsett vad som ligger bakom det här är det tvärtemot vad Miljöpartiet behöver, säger han i Aktuellt och fortsätter:

– Man har haft problem med att nå ut med sin politik och nu skulle man lansera ett nytt radarpar som skulle vända partiets utveckling. Istället kommer naturligtvis de som står på scen i morgon att få svara på frågor om tillståndet i partiet.

Enligt uppgifter till SVT har Märta Stenevi en annan kandidat som hon hellre vill ska ta över posten. Hör Mats Knutson i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.