Utrikesminister Margot Wallström (S) om den fängslade svensken Ali Gharavi i Turkiet. Foto: Riksdagen

Utrikesminister Margot Wallström (S) om den fängslade svensken Ali Gharavi

Publicerad

Utrikesminister Margot Wallström (S) talade idag i Riksdagen om Sveriges ansträngningar för att hjälpa svenske Ali Gharavi som sitter fängslad i Turkiet sen i somras. Den 25 oktober kommer den första domstolsförhandlingen med Ali Gharav ske, berättade Margot Wallström.

Människorättsaktivisten och IT-konsulten Ali Gharavi från Rockneby greps den 5 juli i samband med en konferens strax utanför Istanbul i Turkiet. Konferensen ska ha handlat om digital säkerhet där Ali Gharavi var utbildare.

Ali Gharavi och tio andra personer anklagas för att ”ha hjälpt en väpnad terrorgrupp”. Turkiska åklagare har krävt upp till 15 års fängelse för de elva människorättsaktivisterna som anklagas för terrorbrott.

Sveriges utrikesminister Margot Wallström  kommenterade idag i riksdagen hur Sverige arbetar aktivt med fallet. Se klippet med Margot Wallström här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.