Josefine Brink (V) Foto: Scanpix

V: ”Egendomligt utspel”

Uppdaterad
Publicerad

– Det är ett mycket egendomligt utspel. Av de 3,1 miljarder som regeringen säger går till ett paket mot ungdomsarbetslösheten, så handlar 2,7 miljarder om slopad differentiering av a-kasse-avgifterna, säger Vänsterpartiets arbetsmarknadspolitiska talesperson Josefine Brink.

-Det är jättebra att man slopar differentieringen av a-kasse-avgifterna, men det har ingenting att göra med ungdomsarbetslösheten.

Satsningen på YA-jobb tycker Vänsterpartiet bra, men man är som tidigare kritisk till halveringen av arbetsgivaravgifter för unga.

Valbudgeten 2014

– Man fortsätter med ytterligare sänkningar. Regeringen har lagt ned ohyggliga summor på något som bevisligen saknar effekt, säger Brink.

Enligt henne så är det inte anställningskostnaderna som gör att unga inte får jobb, utan att arbetsgivarna anser att unga inte har vad som krävs för en anställning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valbudgeten 2014

Mer i ämnet