Foto: TT

V stödjer inte regeringens flyktingförrslag

Uppdaterad
Publicerad

Västerpartiets ledare Jonas Sjöstedt är mycket kritisk till regerings förslag till ny svensk asylpoltitik. – Det betyder i praktiken att vi sätter stopp för flyktingmottagande, säger han.

– Det är en otroligt dramatisk situation. Sverige har varit lite av ett ljus, ett hopp för flyktingar som kunnat söka sig till vårt land. I dag har det ljusets släckts.

Jonas Sjöstedt menar att det här i praktiken betyder att Sverige nu sätter stopp för flyktingmottagande. Inte minst på grund av id-kontrollerna.

#flykt

– Risken är nu stor att flera länder sätter stopp. Regeringen vill mer rätta att fler länder tar emot flyktingar, men risken är att det blir precis det motsatta – att fler länder stänger sig.

Han säger att V inte kommer inte att rösta för förslaget.

– Det här är inte en åtstramning det är antagligen ett totalt stopp.  När vi nu släcker ljuset finns risken att andra ljusen kommer att släckas i Europa, då finns bara mörkret kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet