• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Vad innehåller pizzan egentligen?

Uppdaterad
Publicerad

Matskribenten Mats-Eric Nilsson granskar maten på restauranger och krogar i sin nya bok.

Och all mat är inte vad du tror.

– Det är oftast bra med en krog med en kort meny. För det är inte troligt att de klarar av att hålla snurr på alla de där ingredienserna, säger Mats-Eric Nilsson.

Vad innehåller egentligen en pizza med ost och skinka? Enligt Mats-Eric Nilssons nya bok består skinkan av inte bara av skinka utan även bland annat vatten, stabiliseringsämnen och aromer.

Och osten på pizzan är inte bättre den. Endast 30 procent är nämligen just ost. Resten är bland annat vatten, olja och mjölkprotein.

– I Tyskland måste de redovisa vissa ämnen på menyerna. Jag tycker det är bra om det skulle ske även i Sverige.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.