På Sifos fråga: Kan du tänka dig att rösta på ett nytt feministiskt parti? svarade 25 procent ja, 62 procent nej medan 13 procent var tveksamma.
När Sifo frågade om man kan tänka sig att rösta på ett feministiskt parti med Gudrun Schyman som partiledare sjönk ja-andelen till 20 procent.
Sifo frågade 1.000 personer under perioden 28 februari och 3 mars.
-Det finns alltid ett intresse för nya partier därför att folk generellt är missnöjda med de gamla partierna så ungefär en tredjedel av alla väljare är för att man ska starta någon form av nytt parti och det gynnar naturligtvis ett nytt feministiskt parti, säger Sifo:s Toivo Sjörén.
Sjörén menar dock att av de 25 procenten som säger sig vara intresserad av ett kvinnoparti är ca 2/3 ”ren luft”.
Enligt undersökningen skulle 20 procent kunna tänka sig att rösta på ett feministiskt parti med Gudrun Schyman som partiledare.
-Det här är ett högt förtroende för Gudrun Schyman. Det minskar bara från 25 till 20 procent när vi inför Gudrun Schyman som krav som partiledare för det nya feministiska partiet, förklarar Sjörén.
En typisk sympatisör för ett feministiskt part är kvinna, LO-medlem och anställd inom den offentliga sektorn i norra Sverige.