Miley Cyrus hyllar Isabella Lövins twitter-inlägg. Foto: TT/Twitter

Se världsstjärnans hyllning till Sverige och Isabella Lövin

Uppdaterad
Publicerad

Bilden på Isabella Lövin (MP) omgiven av kvinnor har spridits över hela världen. Nu kommer nästa hyllning. Världsstjärnan Miley Cyrus lyfter den svenska klimatministerns bild på sitt instagramkonto där Cyrus har nästan 60 miljoner följare.

Klimatminister Isabella Lövins bild, där hon omgiven av sju kvinnor skriver under regeringens förslag till en ny klimatlag, har gått varm på sociala medier sedan den lades ut på fredagen. På fredagskvällen hade bilden blivit en världsnyhet.

Nu har bilden tagit sig till USA och världsstjärnan Miley Cyrus, som uppmärksammar Lövins bild på sin Instagram där Cyrus har nästan 60 miljoner följare.

Hundratusentals gillar

Miley Cyrus inlägg på Instagram visar först hur USA:s nye president Donald Trump – enbart omgiven av män – sätter sin namnteckning på en order som stoppar federala bidrag till internationella organisationer som informerar om eller utför aborter, och i kontrast till det visas Isabella Lövins bild där alla kvinnorna framträder.

”Titta noga Amerika!” skriver Miley Cyrus och antyder att Sveriges exempel är något för USA att ta efter. Inlägget har just nu fått över 460.000 gilla-markeringar.

Miley Cyrus är en uttalad anhängare till Hillary Clinton och Demokraterna och har uttalat kritik mot president Donald Trump tidigare.

Klimatminister Isabella Lövin (MP) svarar efter att artisten Miley Cyrus uppmärksammat hennes välkända bild. Foto: Twitter

”Feministisk regering”

Under söndagen gick Isabella Lövin ut via sin Twitter och svarade Miley Cyrus efter Instagraminlägget.

– Så bra att Miley Cyrus stöder seriösa klimatåtgärder! skriver hon.

Budskapet bakom bilden har hon lämnat öppen för tolkningar.

”Vi är en feministiskt regering, det syns i den här bilden. Sedan är det upp till var och en att tolka den”, säger Isabella Lövin i en skriftlig kommentar till SVT Nyheter.

Hon är nöjd med att bilden fått så stor spridning.

”Det är bra. Jag ville lyfta klimatfrågan och visa på Sveriges ledarskap. Det tycker jag vi har lyckats med.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer