Brasvideos och bön blev vägen tillbaka. Hör tre personer som varit utmattade berätta. Foto: SVT/Edit

De gick in i väggen – så var vägen tillbaka

Publicerad

Att återhämta sig efter att ha gått in i väggen kan vara en lång resa. Artisten Ana Diaz, journalisten Adam Svanell och projektledaren Ermina Imamovic har alla varit utmattade och hittat olika strategier för att komma på fötter igen.  

– Jag har konsekvent försökt undvika att prata om min väg tillbaka. Istället ser jag det som ”vad kan jag gå till för något annat”, säger Adam Svanell.  

Ljudet från tv:n kändes som slag mot Adam Svanell. När mobilen ringde orkade Ana Diaz och Ermina Imamovic inte svara. Alla tre beskriver att de under sin utmattning upplevde en känslighet för ljud och ett stort behov av lugn omkring sig.

– Jag hittade en brasvideo på Youtube och hade på den dygnet runt. Annars så skrek min hjärna, berättar artisten Ana Diaz i SVT:s program Edit – Aldrig mera utbränd.

För Ermina Imamovic blev bönen avgörande. 

– Jag började be fem gånger om dagen. Det blir en paus i allt det hektiska.

”Märkte inte att det höll på att braka”

I Edit berättar Ana Diaz om tiden före utmattningen och det intensiva liv hon levde i London som låtskrivare och soloartist. Hon beskriver hur hon inte märkte att det höll på att braka, innan det var för sent.  

– Jag gick igång på att känna att jag hade en kraft som särskilde mig, säger Ana Diaz.

Hela Edit-dokumentären ”Aldrig mera utbränd” kan du se torsdagen 11 februari klockan 22:30 i SVT1 eller redan nu i SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.