• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Leila Lindholm

Vill du veta vad müslin innehåller? Gör den själv

Publicerad

Den nyttigaste och godaste müslin är den du gör i ditt eget kök. Leila Lindholm delar med sig av sitt bästa recept.

Kocken Leila Lindholm tycker att det finns mycket att vinna på att göra sin egen müsli. Framför allt för att först då kan man säkert veta vad den innehåller.

–Jag tycker att det godaste är när man rostar den med kokos och nötter. Men man kan göra müsli på vad man har hemma, det går att blanda lite som man vill.

Hemmagjord müsli håller minst en månad, lite beroende på årstid och vad man har för luftfuktighet hemma.

– På sommaren kan  knäckebröd och allting bli mjukt efter ett tag. Men då kan man torka den igen, säger Leila Lindholm.

Leilas müsli

1 liter fiberberikade havregryn

5 dl dinkelflingor

1 dl rostade solrosfrön

1 dl rostade pumpafrön

2 dl valfria russin, gula eller mörka

2 dl torkade tranfbär

2 dl skivade torkade aprikoser

3 dl valfria nötter, exempelvis mandel valnötter hasselnötter

Hacka nötterna och rosta dem lätt i en stekpanna. Blanda ihop alla ingredienser

Leilas granola

Utgå från samma recept som ovan

Sätt ugnen på 175 grader

Rosta nötterna lätt i ugnen

Blanda med alla ingredienser utom den torkade frukten

Blanda 0,5 dl vatten, 0,5 dl olja samt 0,5 dl honung eller sirap och droppa över blandningen

Rosta allting i ugnen i 25-30 minuter

Var noga med att röra om så att det inte bränns

Låt svalna och blanda med den torkade frukten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer