Foto: TT

Vittne: De började slå och sparka honom

Uppdaterad
Publicerad

Den 43-årige Djurgårdssupporten dödades på väg till arenan. Enligt ögonvittnen var attacken helt oprovocerad.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för dödsmisshandeln av en Djurgårdssupporter i samband med söndagens premiär i fotbollsallsvenskan i Helsingborg.

– Vi kommer att förhöra fler personer i dag, berättar Ewa-Gun Westford, Skånepolisens informatör.

Dödsmisshandeln inträffade i trappan som leder upp till den medeltida borgen Kärnan, strax innan matchen mellan Djurgården och Helsingborg började på Olympia.

Ögonvittnen säger till kvällstidningarna att attacken mot den 43-årige mannen var helt oprovocerad.

– Det var tre personer som kom springande. En av dem slog en glasflaska i mannens bakhuvud. Han faller ihop och de börjar slå och sparka på honom, säger en 23-årig kvinna till Aftonbladet.

Polisen: Försöka pussla vad som hände

De personer som togs in för förhör under gårdagen sitter fortfarande frihetsberövade och kan höras igen. Polisen kommer också att undersöka om det finns kameror längs vägen där dödsmisshandeln skedde som kan ge mer information om vad som hände och vilka som var på platsen.

– Vi har en brottsplats, nu måste vi försöka pussla ihop vem som var där när det hände och vad som hände, säger Ewa-Gun Westford, Skånepolisens informatör.

Samtidigt som utredningen pågår kommer polisen att behöva tänka om inför framtida fotbollsmatcher:

– Det här ställde saker och ting på ända med allt kring allsvenskan och fotbollsvåldet, det har flyttat ut från arenorna nu. Vi kommer att sitta i flera möten kring detta, kring framtida fotbollsmatcher. Det är inte endast polisens ansvar, samhället har ett samlat ansvar, säger Westford.

Polisen har ännu inget signalement på en misstänkt gärningsman.

– Men vi tror att vi har en bild av vad som hänt men vi vill avvakta och inte gå ut med det ännu, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.