Länsförbundsordföranden i Halland Mikaela Waltersson (M).

Waltersson (M): ”Stämmer medieuppgifterna är det allvarligt”

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten och Falkenbergspolitikern Michael Svensson avslutade alla sina politiska uppdrag under tisdagskvällen. Detta efter de Aftonbladets uppgifter om att han använt skattemedel för privata ändamål. Det här ser länsförbundsordföranden i Halland, Mikaela Waltersson (M), allvarligt på.

”Michael har valt att ta det här beslutet och jag har full respekt för hans ställningstagande. Stämmer medieuppgifterna är det allvarligt. Michael vidhåller att han inte har gjort något medvetet fel, men han gör det här med omsorg för partiet, skriver hon i ett pressmeddelande.

”Misstag och slarv”

På valsedeln till riksdagen inför kommande val stod Michael Svensson på fjärde plats (ej valbar plats med dagens mandat), på kommun- och regionlista stod han på första plats. Han själv menar att han inte gjort något medvetet fel utan att det handlar om ”misstag och slarv”.

Val 2018 – #dinröst

”Jag har trots allt kommit till slutsatsen att avsäga mig mina kandidaturer eftersom min omsorg för partiet är större än mig själv. Valrörelsen skulle inte bli effektiv med mig som förstanamn”, kommenterar han i pressmeddelandet.

Står kvar på valsedlarna

Även Jonas Marting, som är kretsordförande för Moderaterna i Falkenberg, uttalar sig.

”Michael har idag inför kvällens möte valt att avsäga sig sina kandidaturer inför kommande val och vi har accepterat hans beslut. Michael är en kompetent person, men det som skett är fel och olyckligt. Nu måste vi lägga fokus på Moderaterna i Falkenberg för att vi ska kunna genomföra vårt gedigna politiska program.”

Michael Svenssons namn kommer att stå kvar på valsedlarna eftersom det inte är möjligt att ändra i nuläget. Eventuella personkryss kommer inte att tillfalla honom. Om Michael Svensson trots allt får personkryss kommer dessa att tillfalla Moderaterna istället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet