Ygeman: Hoppas folk blickar framåt

Uppdaterad
Publicerad

Anders Ygeman (S) är tillbaka som minister – och det har fått kritik av oppositionen. Ygeman hoppas själv att väljarna blickar framåt.

Efter att Stefan Löfven presenterade sin nya regering i går blev det klart att Anders Ygeman gör comback. Nu är han tillbaka som energi- och digitaliseringsminister.

– Jag hoppas att folk kan blicka framåt och kan döma mig för det jag gör på min ministerpost, säger han i SVT:s Morgonstudion.

Regeringsbildningen

Flera är kritiska till att Ygeman  är tillbaka i regeringen. Bland annat kallade Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson valet för “anmärkningsvärt” och “olämpligt.”

– Det är klart att oppositionen använder det här, säger Ygeman.

”Störst stöd”

Anders Ygeman var ytterst ansvarig för it-skandalen på Transportstyrelsen 2017. Han fick avgå som inrikesminister efter att Alliansens fyra partiledare väckt en misstroendeförklaring mot honom.

Tror du att it-skandalen kommer att påverka ditt förtroende?

– Jag kan konstatera att jag var en av dem som hade absolut störst stöd bland väljarna efter valet, säger Anders Ygeman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regeringsbildningen

Mer i ämnet