Ygeman: Hoppas att även oppositionen blickar framåt

Uppdaterad
Publicerad

– Jag tvivlar på att det är ett pluspoäng i alla fall, säger Anders Ygman (S) om sin comeback som minister efter Transportstyrelseskandalen.

Anders Ygeman (S) är tillbaka som minister efter att ha blivit avsatt som inrikesminister till följd av Transportstyrelseskandalen 2017. Den här gången som energi- och digitaliseringsminister vid det nya infrastrukturdepartementet. Ygeman menar att han efter skandalen mött väljarna i ett val och fått ett starkt stöd.

– Det känns bra, både att Sverige får en handlingskraftig regering efter de här fyra månaderna och att jag fått möjligheten att ingå i den.

På frågan om Ygeman tror att Transportstyrelseskandalen fortfarande är ett minuspoäng för honom svarar Ygeman att han tvivlar på att det är ett pluspoäng i alla fall.

– Jag tror säkert att oppositionen kommer att använda historien emot mig, men jag hoppas att även de kan blicka framåt, säger Ygeman.

På sin nya post som energi- och digitaliseringsminister planerar Ygeman på kort sikt att bygga ut bredband i hela landet samt på lång sikt att ställa om energisystemet till hundra procent förnybart.

Se intervjun med Anders Ygeman (S) om sin nya ministerpost i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Regeringsbildningen

Mer i ämnet