Viagogo är baserade i Schweiz och säljer evenemangsbiljetter i många olika länder. Foto: SVT

Viagogos användarvillkor: ”Säljaren garanterar att biljettbeskrivningen är korrekt”

Uppdaterad
Publicerad

I Viagogos användarvillkor framgår att det är säljaren som “garanterar [...] att beskrivningen av de biljetter som utbjudits till försäljning är korrekt” och att säljaren äger biljetterna.

Företaget har inte svarat på SVT:s konsumentredaktion Plus frågor om det test som visar att det förekommit felaktig information på företagets biljettsajt.

Testet visar även att de andrahandsbiljetter som reportern köpte från Viagogos hemsida i själva verket inte hade sålts från arrangören ännu när reportern gjorde sitt köp.

Biljetterleverans kan dröja tills veckan innan evenemanget

Plusredaktionen har endast hittat ett ställe på Viagogos sajt, där det framgår att biljettleveransen kan dröja tills veckan innan evenemanget.  

För att hitta dit krävs att man scrollar längst ner på sajten, klickar på “Hjälpcenter” och därefter “Se vanliga frågor” och därefter väljer “När får jag mina biljetter?”. Där kan man läsa följande:  

Du kan förvänta dig dina biljetter, och detta gäller även e-biljetter, under veckan innan evenemanget då evenemangsarrangörer normalt inte släpper biljetterna förrän strax innan evenemanget, ofta samma vecka. Om du köpt e-biljetter för omedelbar nedladdning, Instant Download, kommer de vara redo att skrivas ut nästan omedelbart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Plus granskar andrahandsbiljetter

Mer i ämnet