Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var svårt att hålla tillbaka tårarna” berättar Samir Abu Eid SVT:s korrespondet om dagarna efter de kraftiga jordskalven. Foto: Reuters/Salim Alsabbagh/SVT

”De levde på hoppet – kanske har mitt barn klarat sig”

Publicerad

Klockan var fyra på morgonen den 6 februari när det första skalvet kom. Sedan var ingenting sig likt. I spåren av de två stora jordbävningarna i Turkiet och Syrien kom en humanitär katastrof som ännu inte är över.

– Människor berättar att varje natt vaknar man av mardrömmar, säger Samir Abu Eid, SVT:s Mellanösternkorrespondent.

Samir Abu Eid, och fotograf Salim Alsabbagh, var på plats i Turkiet dagen efter de enorma skalven. Tiotusentals människor var döda och skadade. Stora bostadsområden hade grusats och människor bodde i sina bilar i rädsla för nya skalv.

På andra sidan gränsen i Syrien, dit teamet inte kunde ta sig, förvärrades människors redan mycket utsatta sitiation.

Hör Samir Abu Eid berätta om förödelse och sorg, men också om vägen framåt för landet i videoklippet ovan. I programmet Jag var där på SVT Play kan du se en längre version.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordbävning i Turkiet och Syrien

Mer i ämnet