Vissa av artikelns länkar, bilder och klipp kan saknas.


Över två miljoner manifesterade för frihet

Säkerhetspådraget var omfattande i samband med den stora manifestationen för frihet i centrala Paris. Över en miljon människor uppges ha samlats och ett fyrtiotal av världens ledare fanns med på plats. 3.000 militärer och poliser övervakade Paris gator.

Utanför Paris, runt om i Frankrike, uppges över en miljon ha manifesterat. I Paris har siffran en och en halv miljon nämnts, men inrikesministern har sagt att det kommer att vara ”omöjligt” att ge en någorlunda exakt siffra.

Här kan du följa SVT Nyheters direktrapportering!

Missat något? Läs vår sammanfattning om terrordramat i Paris här.
SVT rapporterade · Direktrapport: Skottlossning mot satirtidning i Paris

16.57

– Jag tror att det är det bästa och vackraste svar man kunde ge på dessa
attacker, i världens ögon, säger Frankrikes premiärminister Manuel Valls om dagens manifestationer runt om i Frankrike.


17.38
Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve säger att uppslutningen i Paris ”saknar motstycke” och att man inte kommer att kunna ge en officiell siffra på antalet manifesterande, det är ”omöjligt”.
17.46
Missade du SVT:s livesändning från manifestationerna? Här kan du se den igen:
12.55
Hollande har nu kommit till platsen och säger: "Det är ingen tvekan om att det är en terroristattack"
12.56
Säkerhetsnivån har höjts till den högsta i Frankrike.
12.57
Enligt Hollande har flera attentat förhindrats den senaste tiden.
12.57
Hollande bekräftar också 11 dödsfall och fyra allvarligt skadade.
12.59
Den brittiske premiärministern David Cameron har twittrat: Morden i paris är vidriga. Vi står med det franska folket i kampen mot terrorn och försvarar pressfriheten.
12.59
Vittnesuppgifter talar om ett 50-tal skott avfyrade med automatvapen.
13.00
Enligt franska medier var gärningsmännen tre. Medierna rapporterar också att de tog gisslan när de flydde från platsen, skriver TT.
13.01
* Charlie Hebdo är en fransk satirtidskrift som kommer ut en gång i veckan. Upplagan ligger i normala fall på 75 000 exemplar.
* År 2006 återpublicerade tidskriften de tolv Muhammed-teckningar som tryckts av danska Jyllands-Posten och lett till världsomfattande protester. Tidskriften stämdes av flera muslimska samfund, men friades med hänvisning till att teckningarna var riktade mot muslimsk terrorism - inte mot islam i allmänhet.
* År 2011 förstördes Charlie Hebdos redaktion av en bomb inför utgivningen av ett nummer med fler Muhammed-teckningar.
* På jihadistsajter förekom både hot och uppmaningar till aktioner mot tidningen.
* Vid nyår 2012/2013 aviserade tidningen en tecknad biografi över profeten - inte satirisk, däremot ett projekt som utmanade den muslimska traditionen att inte avbilda Muhammed.
13.02
Gärninsgmännen ska också ha tagit gisslan och kör norrut i Paris, uppger franska medier.
13.03
- Det är en svår tid då Frankrike har utsatts för ett flertal terroristattacker under de senaste veckorna. Vi måste visa att vi är ett enat land, säger Hollande i direktsändning.
13.04
Tidningen publicerade i natt en satirteckning på sitt twitterkonto föreställande ledaren för jihadistgruppen Islamiska staten (IS), Abu Bakr al-Baghdadi.
13.05
Den kände satirtecknaren Stéphane Charbonnier är en av de allvarligt skadade, enligt tidningen Le Figaro.
13.08

Satirtidning har attackerats tidigare

svt.seDen franska satirtidningen har attackerats tidigare, bland annat i samband med de omstridda danska profetteckningarna.
13.10
Säkerhetsnivån har höjts i hela Paris-regionen.
13.10
The Guardians reporter på plats vid dådet skriver att polisen säger att det funnits specifika hot mot Charlie Hebdo och andra medier nyligen.

13.13
Denna bild sägs vara på gärningsmännen och den första flyktbilen.
Denna bild sägs vara på gärningsmännen och den första flyktbilen.
13.15
The Guardians reporter Kim Willsher twittrar denna bild från platsen:


13.19
Polisens talesman Rocco Contento bekräftar för tidningen Liberation att det är nio journalister på tidningen Charlie Hebdo som dödats samt två poliser.
13.19
Enligt vittnen skrek en av angriparna "Gud är stor" vid utförandet attacken.
13.21
Vi ska åka till Paris till helgen, finns det några officiella uttalanden från t.ex. svenska UD att de avråder att åka dit eller uttalanden från franska myndigheter om att de förstärker flygplatskontroller o.s.v?
UD har inte gått ut med något avrådande men säkerhetsnivån i Parisområdet har höjts till den högsta nivån, enligt president Hollande. Ett extra krismöte ska hållas i presidentpalatset inom kort. Än så länge är det alltså inte klart om flygplatskontroller förstärkt, men det är nog att räkna med.
13.24
Sveriges riksdag! (regeringen)måste ta ett hårt grepp om terrorister som åker in och ut ur Sverige. Ny lagstiftning måste till.
13.27
På twitter skriver IS-anhängare att "Vi ville hämnas på dem som förlämpade Muhammed".