Vissa av artikelns länkar, bilder och klipp kan saknas.

Löfven och Reinfeldt i Duellen

Med exakt en vecka kvar till valet mötte statsministerkandidaterna Fredrik Reinfeldt (M) och Stefan Löfven (S) varandra i SVT:s Duellen. Här kan du läsa direktrapporteringen i efterhand!

SVT rapporterade · Direktrapportering: Duellen

Valstudion: Duellen | SVT Play

SVT PlayDirektsänt program inför riksdagsvalet i september. Statsvetare och inbjudna gäster diskuterar politik. Programledare: André Pops. Hålltider: 19.30-20.00: Valstudion.20.00-20.55: Duellen.20.55-21.30: Valstudion eftersnack.
19.37
Statsvetaren Anders Sundell kommer i kväll att räkna på hur mycket Reinfeldt och Löfven kritiserar varandra. Det får ni se statistik på senare i eftersnacket!
19.37
Hoppas Reinfeldt tonar ner sin översittarstil denna gång, men antagligen blir det värre ju längre veckan går. Arrogans och dribblande!

Fråga honom hur han ser på samhällets utveckling jämfört med hans vision i sin bok Det sovande folket.


19.39
Det finns redan idag alltför många helt outbildade inom hemtjänsten, som behöver stöd av den utbildade personalen. Menar verkligen Stefan Löfvén att de föreslagna trainees ska arbeta ensamma med de hjälpbehövande? Det är i så fall ett hån emot alla välutbildade undersköterskor. Vem vill skicka sina barn till förskolan och bli helt ensamma med outbildade trainees? Inte jag i alla fall.
19.3919.40
Varför är moderaterna nöjda om sin miljöpolitik? De vill ju bara satsa på sin supermiljöpremie, enligt sin valmanifest!, 8 gånger mer spenderas på försvaret. Tror jag säger mycket.

Kan ni föra över frågan till Reinfeldt?
Hej Daniel! Tack för din fråga. Vi kan tyvärr inte lova att frågan ställs direkt till Reinfeldt.
19.40
Bodström, SD vill ha upp kriminalpolitiken. Men det vågar han väl inte säga.
19.40
”Löfven har mer att bevisa. Reinfeldt är den mest populära partiledaren sedan 1979”, säger statsvetaren Anders Sundell. Gillar ni Reinfeldt?
19.41
Det är lättare att vara aggressivare i radio, nu är det teve och då kommer det bli en lugnare duell som det brukar bli.
19.42
Hur kommer det sig att det finns jihadistiska nätverk i Sverige? Sådant fanns inte i Sverige under exempelvis 1970-talet.

Inte heller fanns det kriminella gäng av kalibern som styr dagens förorter, inte var skottlossning vardagsmat heller.
19.42
”Reinfeldt är en kul person, men människor är inte korkade, de har sett hur det har blivit de senaste åtta åren”, säger Thomas Bodström.
19.43
Förtroende för Löfven respektive Reinfeldts förmåga att leda regeringen.
Förtroende för Löfven respektive Reinfeldts förmåga att leda regeringen.
19.44
Reinfeldt är säkert trevlig som person, men jag gillar inte den ideologi och politik som han representerar. Allt för många verkar ha glömt bort att valet inte är någon slags retoriktävling, utan att det handlar om att välja vilken ideologi som ska ligga till grund för Sveriges framtida utveckling.
19.44
Tystnaden som uppstår när Bodström säger att han inte är där som Socialdemokrat...
19.44
Jag är Moderat, tråkigt att se Sofia Arkelsten stå och sänka Moderaternas förtroendet i rutan. Det är väl inte hon som ska debattera!!!
19.44
Nej jag gillar inte Reinfeldt, har mått dåligt sen valet 2006.. Tur man vart frisk o har jobb.
19.45
Jag gillar inte Reinfeldts nonchalans och självgoda attityd till de arbetslösa.

19.45
”At bära regeringsmakten i åtta år brukar göra att man tar stryk. Ändå är Reinfeldt en av de mest populära regeringsledarna i Europa. Det här är ett styrkebesked från Fredrik Reinfeldt” säger Sofia Arkelsten.
19.45
19.45
Sossarna har förstört skolan under alla sina år. Men nu ska väl Löven stå och oja sig i tv över en enskild undersökning. Hur ska sossarna återställa ordning och reda i klassrummet? Vad är sossarnas idé?
19.46
20140725 hade jag 20000 kr mindre i bruttolön än 20110725. Jan-juli lön som
Polis. Jag måste faktiskt tacka dig Reinfeldt för dina införda jobbskatteavdrag vilket medfört mer i lönekuvertet trots jättelåga lönepåslag.
Kommer detta förändras nu vid ett ev. Maktskifte med höga lönepåslag och höre skatter?
19.46
@ Britt Berglund: Britt, du har uppenbarligen missförstått förslaget som (S) har. De vill att ungdomar ska utbildas och jobba med personer som har yrkeserfarenhet, och på så sätt får ungdomarna själva den kompetens som krävs i yrket en utbildning i yrket. Det ska göra att ungdomarna lättare kan få jobb.
19.46
Reinfeldt och stödpartierna har infört en ny examen, kallad Speciallärare. denna är i det närmaste identisk med Specialpedagog. Alltså, mål och kursinnehåll skiljer inte. Detta är starkt ifrågasatt av personer som leder båda utbildningarna. Varför har man genomfört ett sådant dumt och kostsamt förslag?

Överhuvudtaget undrar jag om människor i Sverige är medvetna om hur skolforskare idag ser på Alliansens skolpolitik? Oförankrat i vetenskap och genomfört utan kunskap.

19.47
Integration.

Jag tror tyvärr att orsaken att alltfler missnöjesröstar på SD är att de etablerade partierna väljer att INTE prata om de faktiska utmaningar vi har. Till respektive partiledare:
1) Vad kommer ni göra för att VÅGA lyfta frågan och därmed ta bort SD:s existensberättigande?
2) Rent konkret, hur vill ni förbättra integrationspolitiken kommande mandatperiod om ni får makten?
19.47
Klas, det är borgerlig politik som styr skolan sedan Carl Bilt styrde.