Vissa av artikelns länkar, bilder och klipp kan saknas.

Lunchdebatt om regional utveckling

Västra Götalandsregionen tappar mark. Snart är inte Göteborg Sveriges näst största stad längre. Vi ligger efter när det gäller både bostadssatsningar och tillväxt. I vissa delar av regionen flyr befolkningen. Vad ska politikerna göra åt det? 

Passa på att ställa dina frågor om debattämnet till politikerna!

SVT rapporterade · Lunchdebatt om regional utveckling

14.29
Debatten börjar klockan 12.00 på tisdagen. Redan nu kan du ställa dina frågor till politikerna!
15.27
Tisdagens debattörer:
Gert-Inge Andersson (S)
Birgitta Losman (MP)
Jan Alexandersson (V)
Gunilla Levén (M)
Jonas Andersson (FP)
Kristina Jonäng (C)
Conny Brännberg (KD)
Heikki Klaavunniemi (SD) 
07.59
Rundare region? Låter bra men hur är det i verkligheten? Ju längre från Göteborg desto mindre regional utveckling. Ytterområdena kan inte leva vidare om inte det finns fungerande infrastruktur även där. Hur tänker ni agera under nästa mandatperiod?
07.59
Vill ha mer samarbete med Norge . Sjukvård . Snabbtåg mellan Oslo Göteborg Köpenhamn . Får vi inte detta kommer Västra Götaland får en befolkningsminskning om några år. Om vi får ett samarbete med Norge bör Värmland bli del av Västra Götaland .
11.17
I lunchdebatten kommer bland annat regionrådet Gert-Inge Andersson (S) och Kristina Jonäng (C) ska debattera regional utveckling.
I lunchdebatten kommer bland annat regionrådet Gert-Inge Andersson (S) och Kristina Jonäng (C) ska debattera regional utveckling.
11.24
Många byggen tycks försenas pga. av överklaganden från närboende. I slutändan blir det ändå så att det byggs som planerat men med långa fördröjningar. Varför tror ni det är så och vad kan man göra för att gå mer skyndsamt fram?
11.26
Jag hoppas att alla Göteborgare följer västnytts valdebatter svtplay.se/vastnytt och inser att vi behöver en förändring i #Gbg.
11.31
Hej
Jag undrar hur det kommer sig att det byggts så få hyresrätter, som inte ruinerar folk, och hur tänker ni åstadkomma detta. Ni har ju inte lyckat hittills. Så hur ror ni iland detta löftet och realiserar så vi inte sitter här om 4 år igen med samma utgångsläge.

Västlänken- debatten går högt nu. Ni har inte lyckats övertyga oss invånare om fördelen med projektet. Vad är er analys till varför er och vår syn skiljer sig så mycket.
Kommer ett NEJ till trängselskatt påverka er att gå vidare med projektet eller ej.
Tack på förhand
Hej Helena! På fredag har vi en specifik debatt om trängselskatten. Vi sparar den delen av din fråga tills dess. Hoppas du är med oss här då också!
11.40
@vastnytt Boendefrågan, hur och var ökat boende skall ske är alltid intressant. Kontra kommunikationer. Men antar det redan är med :)
11.44

Så här inför valet lät vi vår eminenta barnpanel fundera över frågor om bostäder och arbete.
11.44

Barnpanelen funderar kring jobb och bostäder

svt.seVarför vill ingen bo i Bengtsfors? Det funderar vår kloka barnpanel kring i samband med dagens livesända debatt.
11.51
@vastnytt Det behövs nytänk i Göteborg - regimskifte! Den rödgröna politiken fungerar bevisligen dåligt. #val2014
11.59



12.04
Vad tror ni det skulle innebära om Göteborg och Västra Götalandsregionen skulle tappa sin position som Sveriges näst största?
12.08
Göteborg halkar efter, jmft med Malmö och Stockholm. #dinröst
12.08
@jonas_liberal: Vi har varit lite för nöjda i regionen. Vi måste börja jobba för tillväxten. Dags för den kreativa regionen. #dinröst
12.08
För tydlighet, visa namnskylten hela tiden någon pratar, tack.
Det går tyvärr inte, men vi gör så gott vi kan.
Tack för synpunkten
12.10
Allianspartierna är beredda at ta över för att få fart på Västra Götaland igen #dinröst
12.14
@vastnytt @losman_vgre Som skåning gillar man pågatågen, sen är det ju den där eviga frågan som mp verkar missa, pengar växer inte på träd
12.15
Tyvärr bryts sändningen hela tiden. Har ni problem med nätkapaciteten i Götet?
Det var tråkigt att höra. Vi ska se om problemet möjligtvis ligger hos oss och i sådana fall jobba på att lösa det.
Har du testat att ladda om sidan?
12.16
Bostadsbristen är ett faktum i Gbg. Ett sätt att klara av detta är att satsa på städer runt Gbg och bygga ut och förbättra kollektivtrafiken. Är det någon som har planer på att förbättra järnvägen till Lidköping så man kan bo där men jobba i Gbg?
12.18
@vastnytt @MP_VG @losman_vgre Bara hyllningar! Då kan vi som pendlar in till Göteborg äntligen få se våra barn innan de somnar!
12.23
Volvo lanserade i veckan en ny, jättestor, bensindriven bil när efterfrågan på elbilar inte alls möter tillgången. Hur kommer det sig att den viktigaste industrin i Västra Götaland inte begriper varesig marknaden eller framtidens miljöutmaningar? Politikerna, vad gör ni åt det?
12.26
Bengtsfors ska rösta om att göra hela Dalsland till en kommun, men grannkommunerna verkar inte vara med på noterna.
www.svt.se