Foto: TT

Sju taxirån på två veckor i Rinkeby med omnejd

Uppdaterad
Publicerad

De senaste dagarna har en våg av rån drabbat chaufförer som fått körningar till norra Stockholm, i området kring Rinkeby. Gärningsmännen har hotat med kniv, och under ett rån natten till torsdag stal man till och med själva taxibilen.

Det handlar om ett flertal taxirån på kort tid, sammanlagt sju stycken sedan den 23 juni. Polisen i Rinkeby utreder brotten utifrån att det finns ett samband mellan samtliga rån, och att det rör sig om en gärningsgrupp på upp till fem personer.

– Målsägande har i flera av fallen hotats med kniv, eller knivliknande föremål och har tvingats lämna kod till bankkort. Bankkorten har sedan tömts, och under tiden har chauffören hållits kvar på platsen under hot, uppger polisen till SVT Stockholm.

Taxichaufförer undviker jobba natt

Bland taxichaufförerna på T-centralens taxistopp är man van vid att arbeta med en känsla av att hot och våld kan förekomma. Och det är också en anledning till att en del inte längre känner sig trygga med att arbeta nattetid.

– Förut jobbade jag bara natt, men nu har jag slutat. Jag jobbar bara dagtid. Man blir rädd, säger Adnan Shazar som kör för Taxi Kurir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.