Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Familjen Karlsson på Hasslö hade planerat för att Leoh skulle kunna börja förskolan i november. Foto: Michelle Hallberg/SVT

1,5-årige Leoh får inte plats på förskolan – hänvisas flera mil från hemmet

Publicerad

Föräldrarna skulle börja nya jobb och sonen Leoh skulle börja förskolan. Det var planen – men beskedet från Hasslö förskola var ett annat. Det finns ingen plats för 1,5-årige Leoh på ön. Istället hänvisas han till andra förskolor flera mil från hemmet.

Familjen Karlsson på Hasslö ansökte om förskoleplats för sonen Leoh redan i februari. På Hasslö finns endast en förskola och tanken var att Leoh skulle börja sin inskolning i november.

Men Hasslö förskola är full och flera familjer som ansökt om start de närmaste månaderna har fått ett negativt besked.

– Just nu känns det hopplöst. Vi har ju planerat våra liv efter förskolestart 1 november, säger pappa Tony Karlsson.

Problem logistiskt

Både Tony och hans fru Zita ska börja nya jobb. Zita Karlsson kommer att jobba i Backaryd utanför Ronneby från november. Samtidigt blir Tony Karlsson egenföretagare inom byggbranschen.

– Vi får problem rent logistiskt. Skulle vi få en plats inne i centrala Karlskrona och Zita ska lämna så blir det 12 mil resa bara på en dag. Det funkar ju inte. Men just nu har vi ingen plan på B, säger Tony Karlsson.

Hör mer om familjens situation i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer