Politikern Mattias Liedholm misshandlades när han kom för att hjälpa sina söner som kvällsbadat vid Långö badplats. Foto: Karlskrona kommun, TT

Misstänks ha misshandlat Karlskronaprofil – 18-åring släppt

Uppdaterad
Publicerad

Den artonårige man som anhölls under onsdagen, misstänkt för misshandeln av moderatpolitkern Mattias Liedholm under söndagskvällen är släppt på fri fot. Han är dock fortfarande misstänkt.

Två ungdomar kallades under onsdagen in till förhör varav en anhölls. Den andra släpptes, och det finns inga misstankar mot honom. Det var via uppgifter i sociala medier och inre spaning som man lyckades hitta ungdomarna.

Är 18-åringen känd av polisen sedan tidigare?

– Nej det kan jag inte påstå, säger Kjell Olsson.

Det var under söndagskvällen som Mattias Liedholms söner blev inblandade i ett bråk efter ett kvällsbad på Långö i Karlskrona. Det var när Mattias Liedholm var på plats för att hjälpa till som han ska ha blivit nerslagen och bland annat fått svåra frakturer i ansiktet. Under torsdagen släpptes 18-åringen. Han är dock fortfarandemisstänkt.

Ett slag mot huvudet krossade Mattias Liedholms käk- och kindben. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.