Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Lena-Marie Bergström yrkade på livsstids fängelse men 42-åringen dömdes till 18 år, spela klippet för att höra vad hon tycker om det. Foto: SVT

18 års fängelse för knivattack i Asarum – 42-åring döms för mord

Uppdaterad
Publicerad

Under en fest i Asarum gick en 42-årig man till attack med kniv mot två män, där den ena avled av sina skador. Nu döms mannen till 18 års fängelse för mord.

I mitten av maj hade ett gäng yrkeschaufförer samlats för en fest i en industrilokal i Asarum.

Under kvällen urartade ett bråk vilket ledde fram till att en man i 30-årsåldern höggs ihjäl och en annan i 35-årsåldern skadades svårt.

Knivdåd i Asarum

Nu har domen fallit vid Blekinge tingsrätt och 42-åringen döms till 18 års fängelse för grovt olaga hot, misshandel, försök till mord och mord.

Åklagare Lena-Marie Bergström hade yrkat på livstid men Blekinge tingsrätt dömer mannen till 18 års fängelse och utvisning.

Att mannen får ett tidsbestämt straff förklaras bland annat med att händelseförloppet föregicks av av ett ömsesidigt bråk, att den åtalade i den situation som uppstod hade svårt att besinna sig och agerade impulsivt.

Texten uppdateras.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På övervakningsfilmen syns hur mannen vid den orangea pilen just blivit knivhuggen av mannen vid den röda pilen. Foto: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Asarum

Mer i ämnet