Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I maj 2023 greps en man i Asarum efter att ha knivhuggit två andra män. Nu väcks åtal mot den misstänkte mannen. Mannen på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Erik Lundmark/SVT

Efter åtta månader: Åtalas för mord och mordförsök i Asarum

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen väcktes åtal mot den man i 40-årsåldern som misstänks ha knivhuggit två män vid en industrilokal i Asarum i maj förra året. Efter bråket dog en 30-årig man av sina skador och den andre mannen, som är i 35-årsåldern, skadades svårt.

Det var en fredagskväll i mitten av maj förra året som två män knivhöggs i ett bråk vid en industrilokal i Asarum.

När polis och ambulans kom till platsen fann de två skadade personer och kunde gripa den man i 40-årsåldern som misstänks ha huggit de andra två med kniv.

Knivdåd i Asarum

Den misstänkte åtalas också för misshandel och grovt olaga hot mot ytterligare en man samma kväll. Den mannen ska ha mottagit flera slag mot huvudet.

Nekar till brott

Offret i 30-årsåldern dog av sina skador och det andra offret, i 35-årsåldern, skadades svårt och vårdades på sjukhus för sina skador.

Den misstänkte mannen medger att det är han som orsakat skadorna på de båda männen, men nekar till brott. Han har suttit häktad sedan i maj på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Asarum

Mer i ämnet