Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagare Lena-Marie Bergström berätta om helgens händelse i Asarums industriområde, som slutade i att en man dog. Under måndagen häktades den misstänkte knivmannen. Foto: SVT

Åklagaren: Offret i Asarum höggs ihjäl med kniv – bråk urartade

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 30-årsåldern som avled efter ett bråk i Asarum i helgen höggs till döds med kniv.

Det bekräftar åklagare Lena-Marie Bergström som i dag fick en man i 40-årsåldern häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Enligt Bergström ska mannen ha hamnat i bråk med de två offren – en död och en fortsatt allvarligt skadad – tidigare under kvällen. Den misstänkte gärningsmannen ska ha känt sig hotad och trängd och när bråket tog ny fart senare på kvällen högg han männen med kniv.

– Han har medgett att det är han som utdelat huggen, men har en nödvärnsinvändning, säger Lena-Marie Bergström.

Knivdåd i Asarum

Hur är skadeläget på den andre mannen?

– Läkaren har förklarat det som ”stabilt men instabilt”. Han är fortfarande så pass skadad att han inte kunnat höras om händelsen, vilket vi vill göra så fort som möjligt.

Även den misstänkte mannen ska undersökas av rättsläkare efter eventuella skador som kan ha uppstått i bråket.

Vill släppas fri

Enligt den mordmisstänkte mannens försvarsadvokat Tommy Nilsson handlar det om ett agerande i självförsvar.

– Han har medgett att han skyddat sig själv med en kniv, men förnekar brott och bestrider ansvar för såväl mord som försök till mord. Han har själv blivit angripen och har agerat i självförsvar.

Mannen, som alltså är i 40-årsåldern, häktades under måndagen. Han satt tyst under hela förhandlingen och täckte sig med en filt. Åtal ska vara väckt senast den 12 juni.

Hör mer om fallet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Asarum

Mer i ämnet