Foto: TT

Åkesson om avhoppen: ”Kunde hanterats mer vuxet”

Uppdaterad
Publicerad

Elva av tretton politiker i partiets styrelse i Jimmie Åkessons hemkommun Sölvesborg lämnade i protest. Nu kommenterar partiledaren själv situationen. – Det kunde hanterats mer vuxet, säger han.

Det var i samband med Sven Melanders utfrågning av partiledaren som frågan ställdes om hur Åkesson ser på avhoppen i den lokala styrelsen i Sölvesborg.

Elva av tretton ledamöter valde nyligen att lämna styrelsen i protest mot att den tidigare ordföranden Peter Thyrén placerats på partiets fullmäktigelista. En intern skrivelse som SVT tagit del av avslöjade bakgrunden till konflikten.

– Som jag förstår det handlar det om olika syn på hur organisationen ska skötas. Det är ett ganska drastiskt sätt att hantera missnöje på. Men det är lite så det blir i valtider, säger Jimmie Åkesson i en intervjun med Sven Melander.

Enligt Åkesson hoppas partiet snart kunna presentera nya namn för uppdrag i styrelsen i Sölvesborg.

– Vi kommer inom kort tillbaka med nya namn som fyller på. Jag tycker att det här kunde hanterats på ett mer vuxet sätt, säger Jimmie Åkesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.