Malin Niklasson är kammaråklagare och förundersökningsledare. Foto: SVT/Peo Möller/Topnews

Åklagaren om motivet: ”Han känner sig orättvist behandlad av samhället”

Publicerad

Under fredagens förhör med mannen som är anhållen för mordförsök på två personer har det kommit fram nya uppgifter. Bland annat om motivet till brotten.

– Det är svårt att få grepp om. Det tycks inte finnas något motiv mer än att han känner sig orättvist behandlad av samhället eller människor i stort. Det tycks vara en människa som inte mår så väl,  säger Malin Niklasson, som är kammaråklagare och förundersökningsledare.

Utdelade knivhugg

Hon berättar också hur den misstänkte gärningsmannen ställer sig till anklagelserna.

– Han vidgår att han har utdelat knivhugg mot två personer men inte att han haft uppsåt att döda dem, säger Malin Niklasson.

Åklagaren ska också förhöra den kvinna som skadades i knivdådet.

– Målsäganden är kvar på sjukhus men hon är talbar och hon är i ett sådant skick att man kan hålla ett förhör med henne. Vi kommer att planera in det under helgen, säger Malin Niklasson.

Klarade sig oskadd

Den andra personen som utsattes klarade sig oskadd av en tillfällighet.

– Den personen har haft en väldig tur faktiskt. Kniven har gått igenom hans ryggsäck, men stoppats av en iPad i ryggsäcken. Han blev tack vare det inte skadad, säger Malin Niklasson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivattacken i Olofström

Mer i ämnet