I klippet ovan berättar Akram Abo Hamidi om händelsen, som nu utreds av polisen. Foto: Privat/SVT

Ytterligare en koranvandalisering i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången på kort tid utreder polisen vandaliseringen av en koran i Ronneby. Den här gången upptäcktes en söndertrasad koran och ett köttstycke utanför en arabisk livsmedelsbutik i centrala Ronneby.

Det var för ungefär två veckor sedan som Akram Abo Hamidi blev vittne till hur fyra personer, två män och två kvinnor, placerade en nedklottrad och söndertrasad koran, samt ett köttstycke utanför en arabisk livsmedelsbutik i centrala Ronneby. 

– Det stod på koranen att det är slut med Islam. Det gör ont i hjärtat, för vi lever inte i förhistorisk tid, säger Akram Abo Hamidi.

Andra händelsen på en vecka

Bara ett par veckor tidigare hittades två söndertrasade koraner och fläskkött utanför Kallinge Folkets hus – en händelse som polisen menar kan ha varit en utlösande faktor för upploppet i Ronneby. 

– Med tanke på situationen i Ronneby är det här ett brott som vi tar på största allvar och som ska utredas noggrant, säger Thomas Johansson, kommunikatör på polisen.

Polisen utreder nu ärendet, som med största sannolikhet blir rubricerat som hets mot folkgrupp. 

Förundersökningen gällande händelsen i Kallinge lades ner på grund av bristande bevis.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upploppet i Ronneby

Mer i ämnet