Flera personer dömdes efter de våldsamma upploppen i Ronneby i augusti 2020. En av männen är nu misstänkt för nya brott och begärs häktad för rån i Blekinge tingsrätt. Foto: SVT / Privat

Dömd stenkastare misstänkt för nya brott

Uppdaterad
Publicerad

Han dömdes till fängelse efter det uppmärksammade upploppet i Ronneby sommaren 2020, efter att ha kastat sten mot polisen och eldat bilddäck och växter på torget i centrala Ronneby.

Nu är den 20-årige mannen misstänkt för nya brott – och begärdes häktad misstänkt för rån.

Den 20-årige mannen dömdes i november 2022 till fängelse i två månader – det för våldsamt upplopp efter händelserna i Ronneby i augusti 2020.

20-åringen har då deltagit i den folksamling som med stenar gick till attack mot poliser, vakter och räddningstjänst i centrala Ronneby. Flera personer dömdes efter kravallerna för att ha deltagit i stenkastning – staden utsattes också för skadegörelse med krossade rutor och eldade bildäck och växter på torget.

Upploppet i Ronneby

Sannolika skäl misstänkt

Nu misstänks den 20-årige stenkastaren för nya brott. Han begärdes häktad i Blekinge tingsrätt under tisdagen, på sannolika skäl misstänkt för ett rån. Brottet ska ha skett tidigare i veckan i centrala Ronneby.

Mannen har suttit anhållen sedan början av veckan, men släptes efter häktningsförhandlingen. Han är dock fortsatt misstänkt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Filmer från vittnen och de åtalade själva finns i åklagarens bevisning. Den här bilden är tagen med polisens kroppskamera. Foto: Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upploppet i Ronneby

Mer i ämnet