Efter att ha misstänkts för sexuellt ofredande genom onani på distanslektionen, vill nu läraren återuppta sina politiska uppdrag i Blekinge. Foto: SVT/Arkiv

Anklagades för onani – vill nu tillbaka till politiken

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha anklagats för att ha onanerat inför eleverna på en distanslektion, vill nu läraren som också är toppolitiker i Blekinge återgå till sina lokala förtroendeuppdrag. Detta efter att polisens utredning lades ned.

I början av mars spreds ett klipp bland sociala medier, som påstods visa hur läraren stoppade ner sin hand innanför byxorna. De som spred klippet menade att han då ska ha onanerat framför datorn under fjärrundervisningen.

När detta uppdagades stängdes läraren av från skolan och mannen som även är högt uppsatt politiker i Blekinge valde att avgå från sina lokala förtroendeuppdrag. Då ville han inte ställa upp på en intervju, men gav sin bild av händelsen via mejl:

– I cirka en veckas tid har jag haft klåda i ljumsken beroende på hudsvamp. Jag började klia och när man väl gjort det är det ju svårt att sluta.

Återupptar sina uppdrag

Blekingepolitikern vill nu fortsätta inom politiken. Eftersom den polisutredning som inleddes avslutats, anser därmed partiet att han kan återgå till tjänst.

– I och med att polisutredningen enligt hans egen uppgift är nedlagd anser vi att han kan återgå i tjänst, säger partiets etikansvariga till BLT.

Polisen bekräftar att förundersökningen är avslutad sedan den 15 mars.

– Det stämmer att den är nedlagd. Det saknas anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats, berättar polisens presstalesperson Robert Loeffel.

SVT Nyheter Blekinge söker Blekingepolitikern för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer