• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en lantbruksfastighet i Kungshult i Eslövs kommun. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Magnus Persson tog över som vd i Karlshamnsfastigheter den 1 mars. Foto: SVT

Nytt bakslag för Östra Piren: ”430 miljoner kronor räcker inte”

Uppdaterad
Publicerad

Den höjda byggkostnaden på 430 miljoner kronor kommer inte att räcka. Och det får inte plats 700 arbetsplatser på Östra Piren.

Det är den nytillträdde vd:n Magnus Perssons hårda kritik mot Östra Piren-projektet i Karlshamn.

I över tio år har planerna på etapp fem på Östra Piren pågått. Under förra året påbörjades bygget, som ska inrymma 700 arbetsplatser, restaurang, biograf och konsertsal.

Under förra året stod det klart att de planerade byggkostnaderna på 300 miljoner kronor inte kommer att räcka. Den höjdes då med 130 miljoner kronor.

Konsertsal slopades

För att undvika ytterligare fördyringar stod det i mars klart att nybyggnationen på Östra Piren kan bli utan den utlovade konsertsalen. Nu visar det sig att även den högre byggkostnaden på 430 miljoner kronor kan vara otillräcklig.

Magnus Persson, som är nytillträdd vd för Karlshamnsfastigheter AB (KAFAB), informerade i onsdags kommunstyrelsen om bygget. Då kritiserade han sitt eget företag och byggprojektet.

”Kommer inte räcka”

– På grund av dåliga handlingar/underlag är budget för lågt satt, 430 miljoner kronor kommer inte att räcka, sa han då.

Han pekade också på att det planerade antalet arbetsplatser som ska få plats i byggnaden är för högt satt. 700 arbetsplatser skulle innebära sex kvadratmeter var till varje medarbetare och det är enligt Magnus Persson för lite.

Han menar att byggnaden i stället har plats för högst 500 arbetsplatser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Östra Piren i Karlshamn

Mer i ämnet