Foto: SVT

Tidigare arbetsgivare: ”Har inte utnyttjat någon”

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare arbetsgivaren till de utvisningshotade nagelbyggarna Ty Thi Ngo och Hao Ti Le tillbakavisar att de fått fel lön och semester. Den före detta salongsägaren menar att nagelbyggarna inte talar sanning.

De vietnamesiska nagelbyggarna jobbade i fem år på en nagelsalong i Blekinge men när de ansökte om förlängt arbetstillstånd fick de nej från Migartionsverket.

Nu har de även fått avslag från Migrationsdomstolen och anledningen är att de inte fått den lön som de blivit lovade eller den semester som de har rätt till. Men detta är något som arbetsgivaren i dag nekar till.

– Det stämmer inte. Lön har de fått och jag har gett dem lön varje månad.

Du säger att du har gett dem lön, men har du gett dom rätt lön?

– Jag säger inte att jag gör rätt eller fel men jag vet inte vad de menar är fel. Jag betalar skatt och har inte utnyttjat dem.

Nagelbyggarna känner sig utnyttjade och lurade, varför tror du de känner så?

– Jag vet inte varför de säger så och jag fattar inte varför de inte sagt något tidigare om de inte är nöjda. Nu har de flyttat till en annan arbetsgivare och då klagar de på mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.