Arvtagaren om kvällens hemmapremiär med Mjällby: ”Vi kan överraska”

Uppdaterad
Publicerad

Hans pappa, backgiganten Patrik ”Bagarn” Rosengren, var kung i Mjällby AIF i 16 säsonger. Kronprinsen Otto Rosengren, 18, har ärvt ansvaret att spela för klubben.

Ikväll är det säsongspremiär hemma på Strandvallen mot Djurgårdens IF.

Sedan han var barn har det varit hans dröm att gå i pappas fotspår – och precis som sin far Patrik ”Bagarn” Rosengren – spela på Strandvallen. Och i kväll har Otto Rosengren och hans Mjällby AIF säsongspremiär hemma mot Djurgårdens IF.

– Jag har varit på Strandvallen och tittat på fotboll sedan jag var liten när pappa spelade här. Han är min förebild och jag har alltid velat spela här som han har gjort, säger den unge mittfältaren.

Hemmapremiär mot Djurgården

Han spelade från start när Mjällby bortaslog Elfsborg i Borås i allsvenska säsongspremiären i måndags. I kväll har Mjällby Djurgården hemma på Strandvallen.

– Det är en speciell känsla att spela på Strandvallen inför hemmapubliken och supporterklubben Sillastrybarna, säger Otto Rosengren.

Hur går det i matchen?

– Alla förväntar sig att Djurgården ska ut och städa av matchen. Men så lätt är det inte. Vi kan överraska och ta tre poäng.

Se klippet för att följa med till Strandvallen och möta Otto Rosengren och få veta vad hans pappa bettytt för hans fotbollsdrömmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.