Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Torill Skaar Magnusson, förvaltningschef på Karlshamn kommun, säger att tuffa arbetsvillkor tidigare tvingat dem att anlita hyrpersonal. Foto: Philip Nilsson/SVT

Så fasade Karlshamns kommun ut hyrpersonal inom individ och familjeomsorgen

Publicerad

Tuffa arbetsvillkor inom individ och familjeomsorgen har tidigare tvingat Karlshamn att förlita sig på hyrpersonal, vilket varit en dyr lösning. Därför har den tillfälliga personalen gradvis försvunnit.

Karlshamn har de senaste två åren lyckats fasa ut mycket av sin hyrpersonal inom individ och familjeomsorgen, som på sistone stått för mycket av kommunens kostnader för hyrpersonal.

– Vi räknar med att den siste inhyrde konsulten lämnar oss i augusti, säger Ann-Katrin Stenlycke, enhetschef på individ och familjeomsorgen.

Enligt henne beror utfasningen dels på att fast personal återvänder från föräldraledighet, dels på att man bättrat på arbetsmodellen vilket gör Karlshamn till en mer attraktiv arbetsplats.

Att man tidigare behövde hyra in personal har många förklaringar, men enligt Torill Skaar Magnusson, förvaltningschef på socialförvaltningen, är tuffa arbetsvillkor en förklaring.

– Det är ett svårt område där man gör stora ingrepp i människors liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.