Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Aspöbon Lars Johansson tycker att hantering av Aspöfärjans sommartidtabell har varit senfärdig. Spela klippet för att höra honom berätta mer. Foto: Karin Karltun/SVT

Aspöbor kritiska – sommartidtabell ännu inte bestämd

Publicerad

Med mindre än en månad kvar till Aspöfärjans sommartrafik sätter igång så är tidtabellen ännu inte satt. Och det tycker Aspö intresseförening är alldeles för sent.

– Det är oerhört frustrerande, vi betalar ju också skatt, säger medlemmen Lars Johansson.

För de ungefär 550 bofasta på Aspö är färjelinjen till Karlskrona absolut nödvändig.

– Det är ju en förlängning av vägen, utan den kan man ju lägga ner hela ön, säger Lars Johansson.

Tusentals resenärer

Under sommaren tillkommer dessutom tusentals sommarboende och gäster. Därför är Aspö intresseförening kritiska mot att färjans sommartidtabell ännu inte är bestämd och publicerad när det är mindre än en månad kvar till övergången.

– För alla de som jobbar skiftjobb eller har schema på lasarettet så måste man ju ha ett antal veckor på sig att planera, säger Lars Johansson.

Föreningen har haft möten med både kommunen och Trafikverket där de påpekat detta men de upplever att de inte får något gehör.

– Mellan mötena händer det inte så mycket tycker vi.

Provisoriska läget ställer till det

Enligt trafikverkets distriktschef Gustav Karlsson så beror den sena tidtabellen på att det blev framskjutet när färjan skulle flytta till sitt provisoriska färjeläge i Karlskrona.

– Då måste vi förhandla om scheman och det är därför det tar tid, säger han.

Spela klippet för att hör Aspö intresseförenings åsikt kring det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.