Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den som vill planera en Aspöresa i sommar går bet då det ännu inte publicerats någon sommartidtabell för färjan. Spela klippet för att höra när den kommer publiceras. Foto: Karin Karltun/SVT

Då kommer Aspöfärjans sommartabell

Publicerad

Med mindre än en månad kvar till införandet av Aspöfärjans sommartidtabell har den fortfarande inte publicerats. Något som flera Aspöbor är kritiska mot – men Trafikverket menar att de inte finns något att göra då det först måste ske fackliga förhandlingar.

Renoveringen Aspöfärjans färjeläge i Karlskrona är en utdragen följetong.

Vid årsskiftet gick kommunen ut med att det provisoriska färjeläget skulle börja användas först i september. Något som innebar att Aspöfärjan till och med kunde utöka antalet turer under våren och sommaren.

– Trafiken kommer se ut som förra sommaren, så vi kommer börja dagen vid 07:30 och sen kör vi på där efter tillsammans med extrafärjan, säger Gustav Karlsson, distriktschef på trafikverket.

Förhandling om arbetstider

Det enda problemet är att arbetsschemat för Aspöfärjans personal sätts på årsbasis och när det ska göras om måste det ske förhandlingar.

– När vi satte vårt schema i november så skulle vi ju gå från det provisoriska läget, så nu måste vi förhandla om det, säger Gustav Karlsson

Aspöbor kritiska

Med endast en månad kvar till dess införande har sommartidtabellen inte publicerats än, något som kritiserats av flera Aspöbor som menar att det är svårt att planera.

– Jag vet att de önskar att få besked tidigare än vad de fått, och där kan vi bara bli bättre givetvis. Men vi har en kommunikation i alla fall.

Spela klippet för att höra hur trafikverket arbetar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.