Den nya tidtabellen skulle ha börjat gälla den 1 Januari, men detta skjuts nu upp. Foto: Karlskrona kommun

Bytet av Aspöfärjans tidtabell skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Tidtabellerna för Aspöfärjan förblir densamma ett tag till. Detta innebär att Aspöfärjan inte drar ner på sina åkturer en bit in i årsskiftet.

Att minska antalet avgångar för Aspöfärjan lades på bordet i samband med att man behövde reparera kajen i Karlskrona. Det tillfälliga färjeläget som är tänkt att bli använd fram tills dess att ombyggnationen är klar skulle innebära färre turer för Aspöfärjan, vilket har mötts av stark kritik från folk som bor på Aspö.

Nu säger Karlskrona kommun i ett pressmeddelande att de gamla tidtabellerna kommer bestå ett tag till. Det är oklart hur länge till man behåller de ordinarie tidtabellerna.

När de nya tidtabellerna kommer blir det inte lika omfattande indragning av turer som tidigare föreslagits. Det tillfälliga färjeläget kommer börja användas när reparationerna av kajen påbörjas.

Tung trafik begränsad

På grund av att kajen är i dåligt skick blir det begränsade möjligheter för tunga fordon att köra av och på färjan. Från och med imorgon, lördag den 23 december, är den högsta tillåtna ekipagevikten 51,4 ton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.