Platsen där brottet ska ha ägt rum, enligt åklagaren. Foto: Polisens förundersökning

Dom: Tre års fängelse efter barnvåldtäkt i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man  dömdes i dag till tre års fängelse för att ha våldtagit en minderårig flicka i Sölvesborg. Övergreppet ska ha skett i en bil när mannen skulle skjutsa flickan till en kompis.

Enligt åtalet ska mannen i slutet av februari ha plockat upp flickan, som är i yngre tonåren, i en bil för att skjutsa henne till en kompis.

Under bilfärden ska mannen ha stannat på en undanskymd plats och där våldtagit flickan. Mannen ska även ha antastat henne sexuellt på andra sätt genom att ta på hennes kropp.

Nekar till brott

27-åringen, som suttit häktad sedan i början av mars, nekar själv till brott och säger i förhör att han trodde att flickan var 16 år.

Men tingsrätten valde att gå på åklagarens linje och i dag dömdes han alltså till fängelse för våldtäkt mot barn.

Bland bevisningen finns bland annat en cigarettfimp med både målsägandens och den åtalades DNA på. Fimpen hittade polisen på den av flickan utpekade brottsplatsen. Mannens DNA har också hittats på flickans kropp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.