SVT har sökt den tidigare verksamhetsledaren Sebastian Chavez utan framgång. Foto: SVT

Åtalad i förhör: Panncentralen ville inte polisanmäla

Uppdaterad
Publicerad

När det blev känt att den tidigare ledaren på Panncentralen pressat Ida Haglö på stora summor pengar ville hans dåvarande chef, Sebastian Chavez, inte anmäla händelsen till polisen.

Det uppger den åtalade mannen i förhör.

SVT Nyheter Blekinge kunde i december förra året avslöja att verksamhetsledaren Sebastian Chavez varken kontaktade Idas föräldrar eller polisen – trots att det internt var känt att hon pressats på pengar och betalat semesterresor åt den tidigare ledaren.

I polisförhör bekräftar den åtalade mannen, som i dag är i 20-årsåldern, att han i stället fick stöd.

Granskningen av Panncentralen

”Då sa min chef att detta kan vi inte anmäla, för det har inte gjorts något olagligt. Du har fått gåvor och tagit emot dem.”, säger den tidigare ledaren i förhöret.

”Ville inte polisanmäla”

Han uppger även att Sebastian Chavez i stället uppmanade honom att stämma träff med offret för att de tre skulle lösa situationen.

”Han ville helt enkelt inte polisanmäla. Jag berättade min del och då var han helt övertygad om att det Ida Haglö sagt inte stämmer.”, säger den tidigare ledaren till polisen.

Sebastian Chavez har tidigare uppgett till SVT Nyheter Blekinge att han ville försöka medla mellan Ida Haglö och den åtalade. Syftet var att förhindra att mannen skulle hamna i fängelse.

SVT har sökt Sebastian Chavez

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskningen av Panncentralen

Mer i ämnet