Åtalas efter vansinnesfärd – körde i över 200 km/h i dimma

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalas för grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri efter att bland annat ha passerat en skola i Sölvesborg i över 100 km/h och att ha kört på E22 i över 200 km/h – i dimma.

Det var i slutet av förra sommaren som den 55-årige mannen från Blekinge gav sig ut på en vansinnesfärd på Sölvesborgs gator.

Enligt åtalet ska mannen bland annat ha passerat Bokelundsskolan i över 100 km/h, där rådande hastighet är 50 km/h, och kört i 140 km/h på en 50-väg innan han gav sig av österut på E22 – där han körde i över 200 km/h i tätnande dimma.

Innan färden tog slut hann mannen även med att inte stanna när polisen försökte stoppa honom och att inte iaktta stopplikt.

Åtalas för grov vårdslöshet i trafik

I åtalet menar åklagaren att föraren ”visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv” genom sitt beteende.

55-åringen ska ha intagit alkohol i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft vid tillfället uppgicktill 0,16 milligram per liter, enligt åtalet.

Nu åtalas han för grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri vid Blekinge tingsrätt. Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.