Foto: SVT

Bakslag i Mörrums ekonomiska kris – utsatta för inbrott

Uppdaterad
Publicerad

Mörrum Hockeys kansli har under nyårshelgen utsatts för ett inbrott.

Föreningen skriver på sin hemsida att en större summa pengar har försvunnit.

Som SVT Nyheter Blekinge tidigare rapporterat befinner sig föreningen i en ekonomisk kris och har på olika sätt samlat ihop pengar för att rädda klubben.

Men efter nyårshelgen upptäcktes ett inbrott i klubbens kansli.

– Det är jättetråkigt. Vi upptäckte det på eftermiddagen på nyårsdagen, så det har hänt någon gång efter fredag kväll. Kofoten de använt för att bryta sig in låg kvar, säger Per Konrad, som är säkerhetsansvarig på Mörrum Hockey, till SVT Nyheter Blekinge.

Minst 10 000 kronor

Pengarna som försvann i inbrottet var kontanter från biljettförsäljning och annan försäljning under matchen mellan Mörrum och KRIF den 28 december.

– Det var som alltid ett välbesökt Blekingederby som gav mycket intäkter. Det är svårt att säga exakta summan som försvann i inbrottet, de tog sedlarna som vi förvarade i ett låst skåp och det var minst 10 000 kronor, säger Per Konrad.

Föreningen överväger nu hur något liknande ska kunna förebyggas inför framtiden.

– Vi ser över våra rutiner och vidtar åtgärder, så det inte händer igen. I styrelsen nästa vecka ska vi fatta beslut om vi ska införa kontantstopp och köra kontantfritt, säger Per Konrad.

”Varje krona räknas”

Inbrottet är polisanmält och försäkringsbolaget inkopplat. Men om föreningen får tillbaka pengarna via försäkringen kan Per Konrad inte svara på.

– Det är oklart. Det här är ju absolut inte kul. Varje krona i vår kamp för överlevnad räknas och det här är ett bakslag som vi måste tag igen med nya krafter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.