Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ronny Mattsson berätta om Mörrums ekonomiska kris i klippet ovan. Foto: Jerker Hagman/SVT

Mörrum Hockeys krisplan: Intern rekonstruktion

Uppdaterad
Publicerad

Mörrum Hockey befinner sig i en ekonomisk kris. Under en pressträff på måndagen meddelade klubben att man genomför en intern rekonstruktion för att försöka rädda föreningen.

Läget i föreningen är allvarligt och man måste få in 1,8 miljoner kronor senast i april 2023.

Den interna rekonstruktionen innebär att klubben har tillsatt en grupp med folk inom föreningen som just nu arbetar med en rad olika åtgärder för att rädda klubbens ekonomi – både på kort och lång sikt.

– Det kan bli aktuellt att spelare behöver lämna klubben. Det är mer troligt än otroligt, säger Ronny Mattsson, rådgivare inom ekonomi, organisation och strategi i Mörrum Hockey.

Att rädda ungdomsverksamheten är just nu klubbens främsta prioritet snarare än A-lagets kortsiktiga framgångar.

– Det är helt underordnat i det här sammanhanget. Vi har sagt att vilken serie vi spelar i hösten 2023 – det får vi se, säger Ronny Mattsson.

Mörrum Hockey har under en längre tid kämpat med ekonomiska problem. Bland annat har pandemin och svaga publiksiffror inneburit minskade intäkter. För några veckor sedan vädjade man till supportrarna om ekonomiskt stöd för att ha råd med resorna till bortamatcherna.

Hör Ronny Mattsson berätta mer om Mörrums ekonomiska kris i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.