Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Liberalernas siste ordförande i Sölvesborg, Roger Klerestam, riktar hård kritik mot sitt förra parti. Hör honom berätta i videon. Foto: Jerker Hagman/SVT

Han är L:s siste ordförande i Sölvesborg: ”Inget liberalt parti längre”

Publicerad

Roger Klerestam är Liberalernas siste ordförande i Sölvesborg. Hans kritik mot partiet är hård.

Sedan Liberalerna åkte ur kommunfullmäktige i Sölvesborg i valet 2022 har krisen förvärrats. En enda medlem, ingen gruppledare längre och partiets senaste lokala ordförande, Roger Klerestam, avgick för över ett år sedan i protest mot L:s Tidö-samarbete med SD.

– Beskedet var klart från de flesta som hoppade av i Sölvesborg. Tidöavtalet innebär att vi inte längre är ett liberalt parti. Så det blev strömhopp, säger han i dag.

”Gick i säng med fienden”

Han menar att partiets fokus i Sölvesborg var att bekämpa SD:s makt. Från Sölvesborg sågs därför Tidö-samarbetet som ett dråpslag.

– Riks började samarbeta med Sverigedemokraterna. Likaså Ronneby och Karlskrona. Våra partikollegor gick i säng med fienden, säger Roger Klerestam.

Liberalernas plan är att använda EU-valskampanjen för att vända krisen i Sölvesborg. Men Roger Klerestam är inte optimistisk inför partiets möjligheter i framtiden.

– Så länge inte Liberalerna står upp för liberala idéer kommer partiet inte lyckas i Sölvesborg eller någon annanstans.

Möt Liberalernas siste ordförande i Sölvesborg Roger Klerestam i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.